MOTOEYE-ról

MOTOEYE

A MOTOEYE márka termékei kifejezetten motoros bukósisakhoz fejlesztett szemüvegkeretek.

A hagyományos szemüvegkereteket nehéz, vagy egyáltalán nem lehet a bukósisakba behelyezni. Egy normál szárú szemüveg a sisak alatt nyomja a fület, ami már rövidtávon is kényelmetlen és balesetveszélyes. Nem utolsó sorban a szemüveg deformálódásához, töréséhez vezethet.

A MOTOEYE keretek alkalmasak bukósisakos viseletre. Minden keret cserélhető szárú. Egy speciális szár bukósisakos viseletre és egy másik, normál (utcai) használatra.

SZÁR CSERE

A szárak cseréje könnyedén elvégezhető a frontok cafni részén kialakított csatlakozó segítségével. A csatlakozó belső oldalán található biztosító stiftet benyomva könnyedén kihúzható a szár. A behelyezéshez, egyszerűen toljuk be a szár végét a csatlakozóba, amíg a stift a helyére pattan.

A szárak belső oldalán „R” (Right) és „L” (Left) jelzéssel jelöltük a jobb és bal. A két oldalt nem szabad felcserélni. A sisakos szár használatánál ez különösen fontos. A speciális szár oldalán kialakított élek, mindig kifelé nézzenek a „szárny” csúcsa pedig felfelé, ahogy a termékképeken is látható.

 

VISELET

A speciális sisakos szár, bukósisakos viseletre lett tervezve. A szemüveg ezekkel a speciális szárakkal bukósisak nélküli viseletre nem alkalmas! Néhány esetben, ha pl. a halántékon nincs, vagy csak nagyon rövid a haj, fennmaradhat a szemüveg, de ez nem elvárás a terméktől. Erre a célra az utcai szárak valók.

A sisakos szárak rendeltetésszerű működéséhez, megfelelő méretű és minőségű bukósisak szükséges, ami jól (szorosan, ahogy azt a sisakgyártók előírják) illeszkedik viselője fejére. Ebben az esetben a halánték és a sisak szivacs közé becsúsztatott speciális szár külső oldalán kialakított élek, belemélyednek a sisak szivacsba, így rögzítve a keretet.

A hagyományos szemüveget viselet közben érezzük, hogy a fülünkön van. Mivel a sisakos szár nem okoz semmilyen érzetet, így nincs konkrét visszajelzés, hogy a szemüveg rajtunk van és hogy az megfelelő szögben áll (pantoszkópikus dőlés). A megfelelő viselési szög beállításához, miközben becsúsztatjuk a speciális szárakat a sisak és a halánték közé, kissé felfelé toljuk a szárak végeit. Érdemes felpróbálni bukósisak nélkül „felemás” szárakkal. Egyik oldalon hagyjuk az utcai szárakat, míg a másik oldalon a sisakos szárat, így jól érzékelhető a különbség

MÉRET VÁLASZTÁS

Mivel a szemüvegnek elsődleges funkciója, hogy bukósisakban viselhető legyen, fontos a megfelelő méret kiválasztása. Ennek legegyszerűbb módja, hogy megmérjük a sisak nyílását azon a helyen, ahol a szemüveg szára érintkezni fog a sisak szivaccsal. A mért méret +-3mm szélességnek megfelelő keretek közül válasszunk.

Ehhez a weboldalon egyszerűen a „szélesség” szűréssel megtalálhatjuk a megfelelő méretű modelleket. Pl. a sisak nyílás 137mm. Állítsuk a szélesség szűrőt 135-139mm közé.

DIOPTRIÁS LENCSÉK

Dioptriás lencse készítéséhez, a MOTOEYE szabadalmaztatott kialakításának köszönhetően nagyon egyszerűen, szinte minden optika képes dioptriás lencsét készíteni. Vidd magaddal a szemüvegkeretedet és bukósisakodat és fáradj be kedvenc optikádba.

OPTIKÁK

Termékek

 

 

FELPRÓBÁLÁS OTTHON

Zavartalanul, kényelmesen felpróbálhatod termékeinket otthonodban. Rendeld meg a neked tetsző modellt (egyszerre akár többet is), próbáld fel és válaszd ki a megfelelőt. Amire nincs szükséged küldd vissza. A termékek árát a szállítási költséggel együtt visszatérítjük. A visszaküldés részleteit a INFO menü VISSZAKÜLDÉS alatt az ELÁLLÁS pontban találod, vagy kattints IDE és kövesd az "ELÁLLÁS" pontban leírtakat.

FELPRÓBÁLÁS ÜZLETBEN

Ha úgy érzed segítségre van szükséged, fáradj be egy MOTOEYE viszonteladóhoz, ahol készségesen segítenek neked megtalálni a megfelelő modellt. Az üzletek felsorolását az ÜZLETKERESŐ menüpontban találod, vagy IDE kattintva éred el.

DIOPTRIÁS LENCSE

A MOTOEYE keretek nem igényelnek speciális lencsét. Akár a megszokott dioptriás lencsédet is kérheted optikusodtól. Válaszd ki a megfelelő modellt, majd keress fel egy számodra szimpatikus optikát, ahova vidd magaddal MOTOEYE szemüvegkeretedet. Bármely optikában elkészítik neked a megfelelő dioptriás lencsét, de választhatsz hivatalos MOTOEYE viszonteladóink közül is az ÜZLETKERESŐ menüpontban, vagy IDE kattintva.

... ÉS HA MÉGSEM JÖTT BE

Nálunk kockázat nélkül vásárolhatsz, mert ha valamiért mégsem szeretnéd megtartani a terméket, az átvételtől számított 14 napig indoklás nélkül visszaküldheted és visszaadjuk a teljes vételárat a szállítási költséggel együtt. A visszaküldés részleteiről a INFO menüben a VISSZAKÜLDÉS pont alatt az ELÁLLÁS részen olvashatsz, vagy IDE kattintva érheted el.